Terveyden lähteellä Goalla

Matkallamme Intiaan minulla oli yksi toive, tai olihan niitä muitakin, mutta terveyteen liittyen halusin löytää perinteisen ayurvedisen osaajan. En juurikaan edes tiennyt, mitä tarkalleen ottaen olen etsimässä. Niinikään luonnolliset yrtit terveyden ylläpidossa kiinnostivat.

Heti ensimmäisenä päivänämme huomioni kiinnitti hotellimme välittömässä läheisyydessä, Holiday Streetillä sijainnut ayurvedinen ”maja”, missä oli tarjolla hierontaa, yogaa, äänimaljakursseja ym. Keskellä turistikatua sijainnut paikka sai minut epäilemään koko paikkaa ja osaamista. Lisäksi hintakin (900 rupiaa) vaikutti minusta kovalta. Parempaa täytyy löytyä.

Guru Baban toimipiste on vaatimaton maja Calanguten Holiday Streetillä, lähellä merenrantaa.

Olimme sopineet vaimoni kanssa menevämme Calanguten keskustassa sijaitsevaan Himalaya -kauppaan, mistä hakisimme niin tuliaisia, mutta myös itsellemme luonnontuotteita. Ennen shoppailureissua tein nettihakuja ja yritin löytää ayurvedisiä hoitoloita. Ilokseni löysinkin yhden lupaavan läheltä Himalaya -kauppaa.

Seuraavaksi kävimme vaihtamassa valuuttaa sekä syömässä. Tämän jälkeen oli edessä kovasti odottamani vierailu. Suunnistimme karttakuvan perusteella, varmoin askelin kohti löytämääni paikkaa. Pitkään kestäneen patikoinnin päätteeksi jouduin kuitenkin luovuttamaan. Sekavasta keskustasta ei kaipaamaani löytynyt. Ei muuta kuin taksilla takaisin hotellille.

Rauha laskeutui

Jouduin lopulta pyörtämään aiemman päätökseni ja laskeuduin muutaman askelman portaat Holiday Streetin ”majaan”. Vastaanottotilassa oli englantia osaamaton asiakas, jolta yritin tiedustella miten ajanvaraus onnistuu. Vastausta en saanut, mutta hetkisen kuluttua parrakas mies astui verhon takaa esiin tiedustellen, kuinka voisi olla avuksi. Samalla koko tilan energia muuttui täysin, hänen läsnäolonsa vakuutti ensihetkestä minut – olin tullut oikeaan paikkaan 🙂

Sovimme ajan seuraavalle aamulle kello kymmeneksi ja juttelimme hetken aikaa vaivoistani. Hän oli hyvin kiinnostunut minusta ja selvästi halusi löytää syyn ongelmiini. Se vakuutti minua entisestään, enkä olisi malttanut odottaa pääsyäni Baban käsittelyyn.

Kokonaisvaltainen lähestyminen

Lauantaiaamuna olen suomalaiseen tapaan täsmällisesti paikalla kello kymmenen. Paikan rähjäisestä ja sekavasta ulkoasusta huolimatta, Baba selvästi pitää hygieniasta huolta. Muovilattiat ovat puhtaat ja niin hoitotuolilla kuin pedilläkin on puhtaat irtoliinat suojana. Mies pesee kätensä ennen ja jälkeen hoitojen, joten hetkeäkään ei tarvinnut miettiä, kuka pedillä on edellisellä kerralla maannut.

Keskustelu ongelmistani jatkuu hänen samalla käydessä kroppaani käsillään läpi. Hän myös kertoo, että ayurvedisestä näkökulmasta ongelmieni taustalla on lymfakierron häiriö. Mielenkiintoiseksi asian tekee sen, että aikoinaan kokonaisvaltaiseen terveyteen minut tutustuttanut, suomalainen pioneeri Aki Loikkanen kertoi samaa. Huomionarvoista on, että kyseessä on siis syy eikä seuraus.

Hoidon aikana tulen toteamaan, että nämä viisikymmentä vuotta ammattia harjoittaneet kädet tietävät mihin keskittyä. Hän selvästi keskittyy enemmän niihin kohtiin, joissa tiedän itsekin ongelmia olevan. Ja tämä siis etten erityisesti ole maininnt esimerkiksi vasemman ja oikean jalan eroavaisuuksia.

Hoito kestää kaikkineen noin 1,5 tuntia ja seuraava asiakas joutuu hetken odottamaan. Arvostan kuitenkin, että loppuunsaattamisessa ei kiirehditä. Vakuutun jo nyt niin, että varaan välittömästi uuden ajan itselleni. Vaimoni haluaa niin ikään myöhemmin käydä varaamassa itselleen oman ajan – tämä senkin jälkeen, että kerroin avoimesti kaiken hoidosta.

Nyt muutama varoittava sananen. Mikäli kaipaat rentouttavaa ”sivelyä” joko öljyllä tai ilman, niin tämä ei ole sinun paikkasi. Jos haluat apua ongelmiiisi, suosittelen kokeilemaan.

Hieronnan lisäksi Baba käyttää manuaalista jäsenkäsittelyä, mikä ei välttämättä tunnu mukavalta. Hieronnan jälkeen sen myös tuntee kropassaan. Toisekseen mies käyttää paljon öljyjä, myös päähän ja hiuksiin. Muutoinkin hänen metodinsa mantroineen saattaa olla länsimaiseen verrattuna erikoiset.

Vierailin lomamme aikana Baban vastaanotolla neljästi ja ehdimme tuona aikana ystävystymään. Hämmästyttävää miten samanlainen näkemys sekä suhtautuminen minulla ja hänellä onkaan kokonaisvaltaiseen terveyteen.

Mikäli vielä olet valmis kokeilemaan, niin suosittelen lämpimästi sinulle, joka satut Goan Calanguten lähettyvillä liikkumaan ja haluat saada perinteisestä ayurvedisestä hoidosta apua. Käsittelyä seuraavana aamuna käyn omia tuntemuksiani läpi ongelmakohtien osalta ja voin tyytyväisenä todeta olevani entistä vakuuttuneempi Guru Baban osaamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *