Purjoa ja fenkolia uunissa

Yksi itselleni uusi, mutta erittäin maistuva lisuke syntyy parista kasviksesta: purjosta ja fenkolista. Mikä parasta, valmistaminen ei todellakkaan ole vaikeaa.

Tarvitset (koosta riippuen)
1-2 kpl purjoa
1-2 kpl fenkoleita
2-3 rkl haluamaasi öljyä
Sopivasti raffinoimatonta merisuolaa tms.
Muita mausteita maun mukaan, esim. mustapippuri ja timjami.

Kannattaa tehdä kerralla koko pellillinen – tähän riittää yksi iso purjo ja yksi iso fenkoli. Öljyksi valitsin avocado -öljyn, mikä kestää hyvin kuumennusta.

Pese purjo ja fenkoli hyvin, minkä jälkeen leikkaa niistä ohuita siivuja. Asettele ohuet siivut pellille ja sekoita niihin suola (sekä valitsemasi muut mausteet) ja öljy. Voit halutessasi sekoittaa ne erillisessä kipossa.

Suikaleet kannattaa asetella pellille vain yhteen kerrokseen. Tällöin niistä tulee mukavan rapsakoita, eivätkä jää turhan sitkeiksi pureskella.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista kasviksia 40-50min tasavastuksilla. Kannattaa 40min jälkeen tarkastella tilannetta, etteivät ne kärähdä täysin koppuroiksi. Lievä ylikypsyys kuitenkin hellii omaa makuhermoani 🙂

Valmiit kasvikset voi syödä lisukkeena minkä tahansa ruuan kanssa tai niistä voi tehdä maistuvan evään lisäämällä esim. rapuja sekaan.

Maistuvan kastikkeen saat sekoittamalla kreikkalaista jogurttia, Dijon -sinappia, sitruunaa, suolaa ja mustapippuria keskenään. Voit korvata jogurtin myös esim. maustamattomalla kookosjogurtilla, mitä löytyy ilokseni nykyisin mm. Lidlin hyllystä. Tosin tässäkin tuotteessa on jonkin verran lisäaineita, joita en niinkään välittäisi nauttia lainkaan 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *