Red curry – kookoskana

Tällä kertaa reseptikirjastoon lisätään täysin omassa päässäni jalostunut ohje herkullisesti thaimaalaisesta suosikistani red currysta. Kolme kertaa thaimaassa käyneenä en vain pääse yli siitä, että red curry on ylivoimainen ykkönen ja tämä kyseinen versio on parasta, mitä olen onnistunut itse tekemään.

Parasta tässä reseptissä on se, että raaka-aineita on vähän ja valmistuskin on varsin yksinkertainen. Tämän ruuan salainen ainesosa on red curry -tahna, minkä löysin vahingossa. Kyseessä on S-liikkeen oma tuotemerkki Rainbow, mitä en olisi ikinä valinnut, ellei se olisi ollut ainoa vaihtoehto hyllyssä. Ilmeisesti ketjussa tiedetään sen olevan paras 🙂

Ainekset

600 g kanansuikaleita
2-3 dl kookosmaitoa tai -kermaa
150-200 g ananasta
1 pieni paprika (tai 1/2 iso)
1 iso tomaatti tai kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen sipuli
1 tlk Rainbow red curry tahnaa
2-3 rkl kookosöljyä
Suolaa, musta- ja valkopippuria, chiliä.

Sulata pannulle 2-3 rkl kookosöljyä oman maun ja ruokavalion mukaan. Voit halutessasi käyttää myös voita, mutta muita rasvoja en tähän suosittele käytettävän. Lisää kuumalle pannulle kanasuikaleet ja heti perään sopivan kokoisiksi paloiksi pilkkomasi paprika, sekä sipuli. Voit valita sipulin ihan makusi mukaan. Mielestäni keltainen ja punainen toimivat molemmat oikein hyvin – nyt itselläni sattui jääkaapista löytymään vain punaista.

Paista kanat kypsäksi ja lisää samalla haluamiasi mausteita maun mukaan. Suosittelen itse suolaa, musta- ja valkopippuria, sekä chiliä tuomaan vähän ekstra potkua. Voit myös pilkkoa ihan tuoretta chilipaprikaa tai sitten käyttää jauhetta, kuten minä tällä kertaa.

Jo hieman ennen, kuin kanat ovat täysin kypsiä, niin tee paistinpannun keskelle pieni tila, mihin lisäät curry -tahnan. Sekoita tahna kanan, paprikan ja sipulin kanssa. Anna tasaantua muutama minuutti, sekoita vielä kerran ja lisää tämän jälkeen tomaatti, sekä ananas. Voit halutessasi käyttää myös purkkiananasta – tällöin kannattaa kaataa myös ananasmehu sekaan tuomaan makua.

Sekoita tomaatit ja ananakset muiden ainesten kanssa, minkä jälkeen lisää kookosmaito (tai -kerma). Anna hautua vielä noin 5-10 minuuttia. Levyn voi pitää sen verran kuumalla, että muutama kupla nousee pintaan. On tärkeää, että kaikkien ainesten suutuntuma on ennemmin pehmeä, kuin kova.

Ja tadaa…herkullinen red curry – kookoskana on valmis 🙂
Lisukkeeksi ihan maun mukaan, mikä ikinä sopiikaan ruokavalioosi. Mikäli haluat ateriasta ketogeenisen, niin kukkakaaliriisi on mainio kaveri – sen ohjeen löydät täältä.

Bon appetit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *