Ketopaella

Useimmat ruokani ja reseptini syntyvät niin, että saan jostain jonkin vinkin, mitä sitten tuunaan omien mieltymysteni mukaan tai vaihtoehtoisesti alan vain kokeilemalla valmistamaan ihan oman fiiliksen mukaan.

Tämänkertainen kokeiluni oli ketopaella, minkä alkuperäistä ideaa en valitettavasti enää muista. Yleensä kyllä jaan krediitit, mutta nyt en kirjannut sitä ylös ja ensikokeilusta on jo jonkin verran aikaa, niin ne jäävät tällä kertaa valitettavasti jakamatta.

Jo ensimmäisellä kerralla tämä paella oli menestys. En ole itse paellaa vuosiin syönyt, joten vertailua aitoon ja alkuperäiseen en pysty tekemään, mutta tarvitseeko sitä edes tehdä. Jos tätä ei voi kutsua paellaksi, niin show what, olkoon nimeltään mitä vain, mutta herkullista siitä tuli.

Olen tarjonnut tätä muutamille niin sanottua normiruokaa syöville ja vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Joten olipa ruokatottumuksesi mikä tahansa, niin uskallan suositella kokeilemaan tätä 🙂

Tähän Ketopaellaan tarvitaan:
250g kanansuikaleita (maustamattomia mielellään)
2kpl/140g chorizo makkaraa (oma suosikki Snellman All Natural)
300g kukkakaalimurua
1 iso tomaatti
1/2 paprika (keskikokoinen)
1 varrellinen punasipuli
150g ananaspaloja
1/2 sitruuna (keskikokoinen)
2-3 valkosipulinkynttä
Mausteita (suola, musta- ja valkopippuri, chili, paprikajauhe…)
Jokin yrtti koristeluun (minttu, basilika, korianteri)
Kookosrasva
Oliiviöljy

Valmistus lähtee liikkeelle kanan paistamisesta yhdessä pieneksi palasteltujen sipulin(säästä varsi myöhempään) ja paprikan kanssa. Kuumenna pannu/kasari ja laita pannulle kookosrasvaa tottumuksesi mukaan. Paista kanat melko kypsäksi maustaen suolalla, sekä musta- ja valkopippurilla.

Lisää seuraavaksi joukkoon pieneksi palastellut chorizo -makkarat, sekoita ja lisää lihojen päälle kukkakaalimuru, minkä voit ostaa valmiina tai raastaa itse kokonaisesta kukkakaalista. Laita lämpöä miedommalle ja hauduta kannen alla viitisen minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Sopiva lämpö on sellainen, että kannen alta kuitenkin kuuluu lievä kypsymisen ääni.

Palastele tomaatti, ananas, valkosipuli ja punasipulin varsi pieniksi paloiksi. Sopiva määrä ananaspaloja on tölkillinen. Toki suosisin itsekin tuoretta, mutta jos tiedän, että loppuananas jäisi syömättä, niin hävikin vähentämiseksi ostan tölkissä. Lisää palastellut ainekset pannuun ja sekoita, sekä tämän jälkeen lisää mausteet mieltymyksesi mukaan, minkä jälkeen vielä sekoitus ja jälleen kannen alle hautumaan viideksi minuutiksi.

Viimeinen silaus tehdään sitruunan mehulla ja oliiviöljyllä. Purista puolikkaan sitruunan mehu tasaisesti ja samoin kaada oliiviöljyä makusi mukaan sekaan. Sekoita ja anna tämän jälkeen hautua vielä muutama minuutti.

Annostele paella lautaselle ja kruunaa annoksesi mieliyrteilläsi. Bon appetit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *