Mansikka-kookoskermajäätelö

Olen tässä vuosien saatossa kokeillut useita eri jälkiruoka- ja herkkureseptejä, mitkä ovat ns. terveellisempi vaihtoehto. Kovin moni näistä yrityksistä ei ole saavuttanut suurta suosiota muiden keskuudessa, mutta on niitä hittejäkin syntynyt. Tässä on niistä viimeisin, eli kesäisen terveellinen vaihtoehto sokeroiduille, maitopohjaisille ja huonolaatuisille* kaupan valmisjäätelöille.

*huonolaatuinen tarkoittaa itselleni mm. rasvattomien ja prosessoitujen raaka-aineiden, sekä lisäaineiden käyttöä.

Mikä parasta, tämän valmistaminen on helppoa ja suht nopeaa. Homma lähtee liikkeelle siitä, että hommaat raaka-aineet ja tuuppaat kookoskerman kylmään, mielellään ainakin 8 tunniksi.

MANSIKKA-KOOKOSKERMAJÄÄTELÖN RAAKA-AINEET (4 annosta)
1 tölkki Pirkka parhaat kookoskermaa
1/2 litraa mansikoita – tuoreita tai pakaste, mielellään kuitenkin kotimaisia luomuna
2 rkl kondensoitua kookosmaito
2-3 palaa tummaa suklaata


Kun kookoskermasi on kylmää, laita se sopivaan kulhoon ja vispaa vaahdoksi. Huomaathan, että kookoskerma ei vaahtoudu samalla tavalla kuohkeaksi, kuin kerma. Tavoitteena on kuitenkin saada rakenne rikottua ja sen verran ilmavaksi, että se ei jää paakuiksi, vaan saa aikaan miellyttävän suutuntuman.

Kun olet riittävästi vatkannut, niin lisää sekaan kondensoitua kookosmaitoa ja sekoita hyvin. Tässäkin kohtaa laatu maksaa, eli lisäaineettomat luomuvaihtoehdot on paitsi tuplahintaisia, niin niitä ei normaalikaupoista juuri löydy. Suunnaksi on siis otettava esim. Ruohonjuuren kivijalka- tai verkkokauppa.

Kondensoitu kookosmaito on myös jäätelön se aines, missä on lisättyä sokeria, eli tällä voit säädellä makeutta/hiilareita haluamallesi tasolle. Mainittakoon, että tuolla käyttämälläni 2 ruokalusikallisella, ei vielä saada rakenteesta sellaista jäätelömäistä, vaan pidempään pakastimessa oltua on tuloksena kivikova herkku, mitä on vaikea saada palasteltua. Valitsen kuitenkin sen ennemmin, kuin tekisin jäätelöstäni hiilaripommia.

Soseuta seuraavaksi mansikat. Mikäli käytät pakastemansikoita, niin anna niiden sulaa hyvin tai saat surauttamalla sorbettia. Mikäli haluat saada joukkoon mansikanpalasia, niin tämäkin onnistuu, kun mansikat ovat kunnolla sulaneita.

Sekoita lopuksi mansikkasose kookoksen joukkoon. Kun kaadat sosetta hiljalleen keskeltä laidoille tai toisinpäin, samalla lusikalla spiraalia tehden, niin saat aikaiseksi myös kauniin näköisen annoksen. Toki voit sekoittaa mansikatkin vatkaimella, mikäli haluat saada tasalaatuisen ja värisen jäätelön.

Sulata tai raasta lopuksi tummaa suklaata päälle ja laita astiasi pakastimeen. Mikäli teet vähähiilarisemman vaihtoehdon, niin tämänkokoinen jäätelöannos on parhaimmillaan noin 1,5h pakastuksen jälkeen. Tällöin se on jo hivenen kohmeinen, mutta kuitenkin helposti leikattavissa ja syötävissä.

Enjoy 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *