Keto -lasagne

Seuraavasta reseptistä kiitos kuuluu työkaverilleni, joka jakaa minulle omia reseptisuosikkejaan aina, kun tietää sen olevan jotain omaan ruokavaliooni sopivaa.

Nythän on kyseessä ketogeeninen lasagne, mikä pitää sisällään huomattavan paljon maitotuotteita. Juurikin niitä, mitä yleensä pyrin välttämään. Olen kuitenkin todennut, että siedän niitä harvoin käytettynä, joten tämä ruoka on yksi, mitä tulee usein tällaisissa spesiaalitapauksissa väännettyä.

Mainittakoon vielä, että kyseinen ruoka on uponnut molemmille lapsilleni suurena herkkuna, sekä sai ystäväporukan varauksettoman suosion. Voin siis syvällä rintaäänellä vannoa, että tämä vaihtoehto kelpaa niillekin, jotka karsastavat ketogeeniseksi muokattuja reseptejä.

Ruoka on ehkä hivenen työläs, mutta lopputulos kyllä palkitsee niin, että vaiva kannattaa nähdä.

AINESOSAT ISOON UUNIVUUALLISEEN
400 g jauhelihaa
2 kpl vähintään keskikokoisia kesäkurpitsoja
3 dl kermaa
200 g juustoraastetta
1 iso sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
Suolaa, mustapippuria, timjamia

Ja kuten ohjeissani yleensä, niin raaka-aineissa kannattaa suosia luomua, lähiruokaa ja kaikin puolin mahdollisimman puhdasta, sekä lisäaineetonta 🙂

Ensimmäisenä kuori kesäkurpitsat, viipaloi ne ohkaisiksi levyiksi(2-3mm) ja itketä viipaleet. Tiedän, että osalle itkettäminen on päivänselvää, mutta kyse on siitä, että ripotellaan suolaa päälle, jolloin nesteet saadaan viipaleiden pintaan. Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, niin kuivaa/poista neste viipaleista.

Ruskista pannulla sipuli ja jauheliha, sekä lisää joukkoon palastellut valkosipulit, suola, mustapippuri, timjami ja tomaattimurska. Samalla voit laittaa kattilaan kerman ja juustoraastetta noin 150 g lämpiämään keskilämmöllä siten, että juusto sulaa tasaiseksi kerman kanssa.

Kun edellä mainitut asiat on tehty, niin ota uunivuoka ja laita pohjalle jauhelihaa sopiva kerros. Asettele päälle kesäkurpitsaviipaleita tasainen ja tiivis kerros, sekä kaada juustokastiketta sopiva määrä tasaisesti päälle. Toista sama uudelleen, eli jauheliha ensin, päälle kesäkurpitsat ja viimeiseksi juustokastike. Aineksista pitäisi tulla vähintään kaksi kerrosta, mutta myös kolmas on mahdollinen – tämä riippuu pitkälti kesäkurpitsojen koosta.

Laita viimeiseksi loput juustoraasteet päälle ja pistä vuoka 180 asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi, tai vähintään niin pitkäksi aikaa, että juustokuorrutteesta on tullut sopivan rusehtava ja rapsakka.

Mikäli maltat vielä hetken odottaa, niin uunittamisen jälkeen lasagnen olisi hyvä antaa hetken aikaa vetäytyä ja jäähtyä, jolloin makunautinto on vielä mahtavampi.

Kelpaa siis vaativammallekin vieraalle – Bon Appétit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *