Keto -pizza

Edellisen keto -reseptin myötä sain toiveen jakaa näitä reseptejä enemmänkin, joten laitetaanpa sitten seuraava tulille. Tästäkään reseptistä en voi ottaa kunniaa itselleni, mutta en usko, että kukaan tietää tämän alkuperäistä keksijää.

Tällä kertaa kokkaillaan keto -pizzaa, missä ei sinällään ole muuta ihmeellistä tai normaalista pizzasta poikkeavaa, kuin miten pohja on valmistettu. Uskokaa tai älkää, niin pohjan salainen raaka-aine on kukkakaali. Ja muutoinkin pohjan valmistus on ihan super -simppeli, eikä eroa käytännössä edes huomaa, ellei tiedä.

Tehdään siis pohja ensin, mihin tarvitaan:
300g kukkakaalimurua
2 isoa kananmunaa
70g parmesan -raastetta

Kukkakaalin ja parmesanin voi ostaa joko kokonaisina ja itse raastaa tai jos haluaa helpomman vaihtoehdon, niin molemmat löytyy valmiina, mutta hinta on tietysti hivenen isompi silloin. Joka tapauksessa itse olen nykyisin niin mukavuudenhaluinen, että ostan molemmat valmiina, kuten kuvasta näkyy.

Kaikki edellä mainitut kolme ainesosaa sekoitetaan kipossa tasaiseksi seokseksi, minkä jälkeen seos kaadetaan uunipellille tai muulle alustalle ja levitetään/taputellaan mahdollisimman tasaiseksi. Riippuen omista mielihaluista, niin pohjasta voi tehdä juuri sen näköisen ja muotoisen, kuin haluaa. Itse en jaksa kauheasti jaksa nähdä vaivaa pohjan täydellisen muodon eteen 🙂

Pohja laitetaan 15-20 minuutiksi 200 asteiseen uuniin. Kun pinta alkaa vähän rusehtamaan, niin se on merkki, että rakenne alkaa olemaan hyvä.

Samalla, kun pohja kypsyy uunissa, on aikaa valmistella täytteet. Nehän voi valita ihan oman mielensä mukaan, mutta jos tosiaan haluaa tehdä keto -pizzan, niin täytteetkin on syytä olla siihen soveltuvat.

Itse valitsin toimivan kombon, eli jauhelihaa ja pepperoni -makkaraa, sekä sipulia ja jalapeno -viipaleita. Päälle oman maun mukaan juustoraastetta tai halutessaan juustoraasteen voi pistää alle ja täytteet päälle – makuasia.

Näillä ainesosilla valmistelut ovat siis jauhelihan ruskistaminen ja sipulin viipaloiminen, mitkä koko lailla onnistuu tekemään tuon pohjan kypsymisen aikana. Laitoin jauhelihaan suolan ja pippurin lisäksi oreganolla, sekä basilikalla maustettua tomaattimurskaa.

Kun kaikki valmista, niin levittele pizzapohjan päälle jokin hyvä tomaattipyree, minkä jälkeen ladot kaikki ainekset siihen päälle haluamassasi järjestyksessä.

Pizza uuniin ja paistoaika tuossa 200 asteessa sellaiset 15-20 minuuttia. Uunin jälkeen kannattaa antaa hetki vetäytyä, niin makuelämys on vieläkin parempi. Ja jälleen kerran testattu myös lapsilla onnistuneesti 🙂

Bon appetit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *